Ventilation & Rensning av Imkanaler i Varberg

Håll ventilationen i form

Att ett ventilationssystem blir smutsigt efter år av användning är nästan givet. Vad mer är – de flesta system är inställda på ett minimivärde när de installeras. Detta minimivärde regleras av bygglagstiftningen och fungerar bra till en början. Efter hand blir ventilationssystemet dock smutsigt och ger ett sämre tillflöde av frisk luft. I sin förlängning ökar det också risken för fukt och allergiframkallande partiklar. Det är där vi kommer in. På Kungsbackasotarn vet vi att regelbunden rengöring, justering och rensning ger din ventilation vad den behöver.

Behåll effekten i frånluften

Idag är många enfamiljshus utrustade med så kallad frånluftsvärmepump. Då denna blir smutsig minskar frånluften och återvinningseffekten blir sämre. Därför tjänar även frånluftsvärmepumpar på en rensning då och då. Kungsbackasotarn genomför vi det med smidig och erfaren hantering. Vår rekommendation är att utföra det med 8-årsintervall.

Rensning av imkanaler i Varberg

I och med den nya lagen om skydd mot olyckor har kommunen inte längre skyldighet att genomföra en brandförebyggande rensning av imkanaler och spisfläktar i enfamiljshus. Tanken är att detta ska vila på fastighetsägarens ansvar och utföras när det behövs. Men att rensa imkanaler med effektivitet kräver kunskap och erfarenhet. Därför är det många fastighetsägare som beställer denna tjänst av oss, ofta samtidigt som det är tid att rensa husets övriga ventilationskanaler.

Hör gärna av dig för mer information eller prisuppgift.

Tel: 0300-174 53
E-post: info@kungsbackasotarn.se

LIzepzD9

Vi ringer upp dig!

Fyll i namn & telefonnummer, så ringer vi upp dig.