Besiktning

Ett brett utbud till hands

Börjar det brinna i en villa är det inte sällan det har med eldstäder eller rökkanaler att göra. Just därför är det viktigt att dessa är i ett gott skick. Vi kan bistå dig i kungsbacka med en rad olika typer av besiktningar:

Överlåtelsebesiktning, husköp eller försäljning

Du har undersökningsplikt då du köper en fastighet. Det innebär att du själv ska låta genomföra de besiktningar och kontroller som behövs.

Vid köp av fastighet eller hus utförs inte sällan en bostads- eller husbesiktning. Vid denna kontrolleras inte huset i sin helhet, utan de olika besiktningsfirmorna friskriver sig från eldstad och skorsten.

Det är en betryggande tanke att din eldstad är besiktad och genomgången vid första eldningstillfället i din nya bostad.

Vi på Kungsbackasotarn är välutbildade skorstensfejartekniker med lång erfarenhet av skorstens- och eldstadsbesiktningar.

Vid besiktningstillfället utförs en grundlig besiktning med provtryckning av rökkanal och kamerainspektion. En tydlig genomgång om hur just din eldstad fungerar och bör användas för att fungera på bästa sätt.

Kontakta oss för överlåtelsebesiktning av eldstad.

Besiktning – Statusbesiktning

Vår mest uppskattade av våra besiktningsformer.

Har du en äldre eldstad och är osäker på om den fortfarande är pålitlig? Vi utför statusbesiktningar av eldstadsanläggningar och ger dig en fullständig besiktning med ett utlåtande för att du skall känna dig trygg när höstens kyla anländer.

En statusbesiktning bör utföras om du är osäker på när din skorsten kontrollerades i sin helhet senast, eller om du uppmärksammat något som verkar anmärkningsvärt.

Har du en äldre eldstad och funderar på att byta mot en modernare variant, kan det vara en god idé att inspektera rökkanalen innan du kontaktar en kaminförsäljare. Det kan bespara dig mycket tid och pengar om du vet vad som behöver åtgärdas innan du kontaktar en kamininstallatör.

Kontakta oss för en fullständig översyn av din eldstadsanläggning.

Välkommen att boka besiktning på: 0300-174 53
eller via mail info@kungsbackasotarn.se

kbas-slide-001

Vi ringer upp dig!

Fyll i namn & telefonnummer, så ringer vi upp dig.

    Ny- och ombyggnation

    Om du ska installera nya rökkanaler eller eldstäder har du skyldighet att göra en bygganmälan och beställa en besiktning efteråt.

    Besiktning – Besiktning av ny eldstad

    Om du har du installerat en ny eldstad, braskamin, kamin och skorsten skall dessa besiktas enligt PBL (Plan och bygglagen). Efter en installationsbesiktning kan du på ett säkert sätt elda i din eldstad i många år framöver utan oro att röken skall slå ner hos intillboende eller sugas tillbaka in i huset. Vid besiktningen finns möjlighet att få svar och hjälp med frågor om eldning i just din eldstad för bästa funktion och prestanda.

    Kontakta oss för besiktning av ny eldstad s.k. installationsbesiktning.